franja de ponent

DIJOUS, 12 FEBRER 2004. 00:00h

El 28 de març inaugurem la seu dels Amics de la Franja de Ponent.

La primera trobada dels Amics..
Ampliar


Lectures 798 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 12 FEBRER 2004. 00:00h

Trobada de les organitzacions de la Franja de Ponent i l'Ebre amb l'Institut Ramon Muntaner.

Aquest dijous 12 de febrer una representació de la coordinació de la Institució Cultural de la Franja de Ponent i de la Xarxa Cultural de l'Ebre i Ponent han mantingut una extensa trobada amb els directius de l'Institut Ramon Muntaner (fundació dels Centres d'Estudis de parla catalana amb seu a les terres de l'Ebre).
En la reunió s'han tractat els objectius de les diferents entitats i les possibles col·laboracions i properes sessions de treball de l'Institut Ramon Muntaner..
Ampliar


Lectures 547 lectures   Comentaris Cap comentari

DISSABTE, 7 FEBRER 2004. 00:00h

Una vintena d'entitats de defensa de la llengua portarem al Parlament les agressions a la unitat de la llengua.

El grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa ens han sol·licitat a una vintena de representants d'entitats de defensa de la llengua de tot el país que compareguem davant la comissió de Cultura. Segons la diputada Dolors Camats, aquesta iniciativa és una resposta a l'agressió a la llengua catalana, sostinguda tenaçment pel govern espanyol que, amb criteris acientífics i demagògics, malda per erosionar-ne la unitat.
Entre les entitats que exposarem la visió que tenim del conflicte hi som la Institució Cultural de la Franja de Ponent, Òmnium Cultural, l'Obra Cultural Balear, la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent, la Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, el Servei de Política Lingüística d'Andorra, el Centre UNESCO de Catalunya, Acció Cultural del País Valencià i l'Obra Cultural Algueresa..
Ampliar


Lectures 669 lectures   Comentaris Cap comentari

DISSABTE, 7 FEBRER 2004. 00:00h

Ens presentarem a Barcelona i València el mes vinent.

El bar del CC Lleidatà.
Ampliar


Lectures 724 lectures   Comentaris Cap comentari

DISSABTE, 7 FEBRER 2004. 00:00h

Hem entrat al secretariat permanent de la FOLC.

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana ens ha demanat formar part del seu secretariat permanent. Hem acceptat i agraït la proposta i a partir d'ara participarem més activament encara en les seues activitats.

També hem acordat organitzar conjuntament el Campus de la Llengua que es faria el març de 2005 a Calaceit tot coincidint amb l'assemblea nacional de la FOLC.

El vinent 6 de març participarem en l'assemblea nacional d'enguany, que es farà a Carxaixent..
Ampliar

Lectures 710 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 6 FEBRER 2004. 00:00h

Assemblea a Barcelona.

Aquest dissabte 7 de febrer farem una reunió a Barcelona, convocada pels Amics de la Franja de Ponent. Serà a les 11 del matí a l'Espai Mallorca (carrer Carme, 55).
Entre els temes a tractar hi ha la inauguració de la seu a la capital del país, el llençament de la nostra revista, la campanya de llibres pels xiquets de la Franja i la creació de l'Àrea d'Antropologia i Psicologia social de la Institució.
En acabar l'encontre hi haurà un dinar d'Amics de la Franja de Ponent al mateix Espai Mallorca..
Ampliar


Lectures 814 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 4 FEBRER 2004. 00:00h

Llibres i més llibres pels xiquets de la Franja.

La campanya que realitzen la CEPC, la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent i el Casal Jaume I de Fraga està aconseguint que arribe a tot arreu la precària situació d'aquestes terres i d'altra banda l'objectiu pràctic, el subministrament de llibres directament a les escoles.
En aquests primers dies de l'any han arribat ja força llibres i ara els responsables de la campanya proposen fer lliuraments aquest Sant Jordi tot convidant a aquells que ens heu fet arribar llibres a que els doneu directament als xiquets i escoles..
Ampliar


Lectures 925 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 3 FEBRER 2004. 00:00h

La comarca de la Llitera vol l'aeroport de Lleida a Almacelles.

La Comarca de la Llitera i la seua capital Tamarit de Llitera, junt amb d'altres ajuntaments han recolzat la construcció de l'aeroport de Lleida al terme municipal d'Almacelles, concretament a l'enclavament conegut com el Pla de la Saira.
A l'encontre realitzat ahir a l'ajuntament d'Almacelles van assistir els alcaldes de la Llitera i de la banda del Segrià coneguda com la Baixa Llitera (Alfarràs, Benavent, Rosselló i Almacelles) a més del president de la Comarca de la Llitera i alcalde del Torricó, Salvador Plana..
Ampliar

Lectures 731 lectures   Comentaris Cap comentari

DILLUNS, 2 FEBRER 2004. 00:00h

L'Escola de Natura de l'Aiguabarreig ofereix les classes de franc als alumnes franjolins.

Si el 2 de febrer de l'any passat, Dia Mundial de les Zones Humides, l'exConseller de Medi Ambient de la Generalitat Ramon Espadaler, es reunia amb els alcaldes de la banda d'administració catalana de l'Aiguabarreig i el coordinador de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, enguany l'EBA celebra el Dia Mundial de les Zones Humides amb diferents actes, tot just desprès de la trobada en aquest espai natural dels Consellers de Medi Ambient de Catalunya i l'Aragó (en la foto)..
Ampliar


Lectures 744 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 30 GENER 2004. 00:00h

20 anys de la Declaració de Mequinensa i tot està pitjor.

Les escoles neguen el català als xiquets..
Ampliar


Lectures 914 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2022 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta