franja de ponent

DIJOUS, 29 GENER 2004. 00:00h

Per fi cau el carrer "Serrano Súñer".

En la visita que avui han fet els representants de les entitats culturals de les Terres de l'Ebre a Gandesa el regidor de l'ajuntament de la capital de la Terra Alta Joaquim Fontoba els han mostrat que finalment ha estat substituida la placa del carrer "Ramón Serrano Súñer" pel nom antiu del carrer, Miravet, tal com havien decidit al ple de l'1 d'abril de l'any passat.
Els representants d'Òmnium Cultural, la Institució Cultural de la Franja de Ponent, la Xarxa de Casals i la Xarxa Cultural de l'Ebre i Ponent han celebrat el canvi..
Ampliar


Lectures 789 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 28 GENER 2004. 00:00h

Comencen els preparatius del III Acampallengua.

Aquests dies s'estan realitzant ja les reunions organitzatives del III Acampallengua del Principat que es farà novament a Arenys de Lledó, el Casal que per tercer any consecutiu organitza l'esdeveniment en defensa del català més multitudinari a la Franja de Ponent.
Les reunions s'estan celebrant a Arenys, Lleida i properament a Barcelona, on les entitats del Principat que s'han sumat a la iniciativa dels Casals de la Franja de Ponent concretaran el pla d'acció dels propers mesos..
Ampliar


Lectures 922 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 27 GENER 2004. 00:00h

Els responsables dels Casals es reuneixen per a entrar a les Terres de l'Ebre ...i a Barcelona.

Els responsables de la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent s'han reunit aquest dimarts per a ultimar els detalls de la implantació a les Terres de l'Ebre, on ja tenen cinc pobles proposats. De fet aquest dijous es reuneixen a Gandesa representants d'Òmnium Cultural, la Xarxa Cultural de l'Ebre i Ponent, la Institució Cultural de la Franja de Ponent, l'alcalde i regidors de la vila a fi de concretar l'inici del funcionament d'aquest espai ja preparat per ésser a més a més la seu central de la XCEP..
Ampliar


Lectures 590 lectures   Comentaris Cap comentari

DIUMENGE, 25 GENER 2004. 00:00h

Comença l'Operació Aiguabarreig, per a recuperar l'Escola de Natura de la Franja de Ponent.

Aquest cap de setmana un grup de voluntaris dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya han portat a terme la primera de les accions de recuperació i restauració de l'entorn i els equipaments de l'Aiguabarreig, que van quedar malmesos primer per l'atemptat que va patir l'Escola de Natura de Mequinensa el passat mes de març i mesos més tard per l'incendi que va cremar l'entorn de l'Aiguabarreig.
Les accions de restabliment han començat a la vila de Massalcoreig on ja dissabte al matí els xiquets i jòvens del poble esperaven impacients al grup de voluntaris que, procedents en aquesta primera ocasió del Prat de Llobregat, venien convidats per l'Ajuntament de Massalcoreig i que han gaudit el cap de setmana dels cursets i xerrades dels naturalistes de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig..
Ampliar


Lectures 741 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 23 GENER 2004. 00:00h

Ens acostem a la Val d'Aran?

En els propers dies ens trobarem amb representants del món cultural i cívic de la Vall d'Aran per veure les afinitats entre ambdós territoris de llengua i cultura pròpia i minoritzada dins les comunitats autònomes que ens acullen en l'actualitat.
De fet la Institució Cultural de la Franja de Ponent ja s'ha adreçat al Conselh General d'Aran per a conèixer més a fons com s'organitza i funciona aquest territori occità dins l'actual Comunitat Autònoma de Catalunya..
Ampliar


Lectures 787 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 23 GENER 2004. 00:00h

Els Amics de la Franja i la Catalunya Nord units.

Un moment de l'assemblea..
Ampliar


Lectures 725 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 21 GENER 2004. 00:00h

Assemblea dels Amics de la Bressola.

Aquest 22 de gener es fa a Barcelona l'Assemblea General dels Amics de la Bressola, l'organització que procura ajuda per a les escoles Bressola nordcatalanes.
Coincidint amb l'inici de la campanya d'ajuda als xiquets de la Franja de Ponent que intenta proveïr de llibres en català als nostres pobles els Amics de la Franja de Ponent -alguns d'ells d'ambdues organitzacions- també hi seran a l'assemblea i us aninem a assistir-hi per a mostrar el nostre recolzament i col·laboració en tot allò que puguem..
Ampliar


Lectures 804 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 21 GENER 2004. 00:00h

Fontoba adverteix en la Jornada sobre Llengua de la UGT a Perpinyà de la dramàtica situació de la Franja de Ponent.


Lectures 559 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 21 GENER 2004. 00:00h

Dimarts es va presentar a Lleida el manifest dels secans.

En la foto el matarranyenc Andreu Salvat, coordinador de la Institució Catalana d'Història Natural presentant el manifest científic en defensa dels secans a la Universitat de Lleida. L'acompanyen els professors ponentins Delfí Sanuy i Josep A. Conesa.
A l'acte va assistir una extensa representació de la premsa lleidatana. Tot seguit es va fer un altre acte públic amb representants parlamentaris dels partits polítics i personalitats científiques de les terres de Lleida..
Ampliar


Lectures 697 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 21 GENER 2004. 00:00h

La Institució Cultural de la Franja de Ponent col·labora amb Mer-Cat.

Ja fa mesos que anem col·laborant amb Mer-Cat com us hem anat explicant en aquesta web. Us recomanem visitar la web!

Les entitats que col·labores amb Mer-Cat..
Ampliar


Lectures 719 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2022 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta