franja de ponent

DIMARTS, 13 GENER 2004. 00:00h

La Franja de Ponent a les VI Jornades 'Llengua, Treball i Societat' a Perpinyà.

Cinc companys de la Institució Cultural de la Franja de Ponent i una companya de la Xarxa de Casals participaran aquest 16 i 17 de gener en aquestes jornades, que tindran lloc a Perpinyà organitzades per la UGT de Catalunya, UGT-Illes Balears, Avalot-Joves d'UGT de Catalunya i la CFDT-Pirineus Orientals.

A nivell territorial a més de la Institució Cultural de la Franja de Ponent hi aniran representants d'Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural..
Ampliar


Lectures 795 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 2 GENER 2004. 00:00h

Llibres en català pels nostres xiquets.

El català encara no és llengua oficial a la Franja de Ponent. Quatre comarques no tenen reconegut el seu idioma i cultura i, pot ser, els més afectats són els xiquets ja que pateixen la discriminació més evident, car l'ensenyament és totalment en castellà.
Sols hi ha l'opció d'una o dues hores de català a la setmana, de manera optativa i no en tots els pobles. Però a més a més en la major part de biblioteques i escoles és extremadament difícil, quan no impossible, trobar recursos pedagògics, publicacions i llibres en català..
Ampliar


Lectures 874 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 2 GENER 2004. 00:00h

L'Associació Internacional de Voluntariat a la Franja de Ponent.

Aquest 30 de desembre s'ha dut a terme a l'Hotel d'Entitats de Barcelona una reunió de coordinació (en la fotografia) de l'Associació Internacional de Voluntariat a la Franja de Ponent amb la participació dels responsables de l'AIV, la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent i la Institució Cultural de la Franja de Ponent.
S'han acordat les primeres accions a escometre entre les quals destaca la ruta d'una exposició, una Trobada Internacional de Voluntariat que tindria lloc el curs vinent a la Franja i la participació en la campanya de subministrament de llibres pels xiquets i col·legis franjolins..
Ampliar


Lectures 749 lectures   Comentaris Cap comentari

DILLUNS, 22 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Franja a la Xarxa.

Els Amics en la primera trobada..
Ampliar


Lectures 889 lectures   Comentaris Cap comentari

DISSABTE, 20 DESEMBRE 2003. 00:00h

Sopar de la Comissió de la Dignitat.

La Comissió de la Dignitat va fer aquest 19 de desembre un sopar d'homenatge a un dels seus membres més actius, el professor Henry Ettinghausen. L'àpat va ésser al Via Fora! de la Farinera del Clot de Barcelona i hi van assistir els principals representants de l'entitat que treballa per recobrar els documents robats per les tropes franquistes al final de la guerra del 1936-39.
Hi van parlar l'escriptor Matthew Tree, el portaveu Toni Strubell i Ettinghausen mateix, i hi hagué un concert de Maria Teresa Garrigosa i, finalment, la calaceitana Aurora Fontoba que va acompanyar l'any passat a la Comissió a Salamanca per fer sonar el Cant dels Ocells a les portes de l'arxiu va interpretar al violí, en aquesta ocasió, La Muixeranga amb tots els assistents alçats..
Ampliar


Lectures 864 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 18 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Institució al Principat.

Desprès d'assistir una petita representació de quatre persones al sopar de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium Cultural aquest 12 de desembre a Granollers i tot seguit aquest 16 de desembre a la presentació de Mer-Cat junt amb els caps de l'OCB, ACPV i la CAL ara, membres de la Institució, assistiran avui 19 de desembre a Barcelona al sopar de la Comissió de la Dignitat en homenatge a Henry Ettinghausen.

Un homenatge molt merescut a un col·laborador assidu de la Comissió en la lluita pel retorn dels papers de Salamanca..
Ampliar


Lectures 950 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 16 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Institució Cultural ja inclou tothom.

J. Montclús amb P. Fontoba a Calaceit..
Ampliar


Lectures 1098 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 16 DESEMBRE 2003. 00:00h

Presentació de Mer-Cat.

Aquest 16 de desembre s'ha presentat Mer-Cat. L'acte s'ha fet a l'Auditori de PimecSefes a Barcelona.
Ha comptat amb la presència de Josep Lluís Carod-Rovira en nom de la Generalitat, d'en Vicent Partal, director de VilaWeb i dels caps de les quatre organitzacions culturals dels Països Catalans.
Del Principat en Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural i en Paulí Fontoba, coordinador de la Institució Cultural de la Franja de Ponent. Del País Valencià Eliseu Climent, secretari general d'Acció Cultural del País Valencià i de les Illes Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear..
Ampliar


Lectures 844 lectures   Comentaris Cap comentari

DIUMENGE, 14 DESEMBRE 2003. 00:00h

Constituïts els Amics de la Franja de Ponent

Una imatge de la reunió dels "Amics"..
Ampliar


Lectures 887 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 12 DESEMBRE 2003. 00:00h

De Lledó a Arenys i d'Arenys a Calaceit.

Per l'Acampallengua inaugurarem la segona planta..
Ampliar


Lectures 960 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2022 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta