franja de ponent

DIMARTS, 13 GENER 2004. 00:00h

Llibres per la Franja.

Atès que la campanya per dotar de llibres en català als xiquets de la Franja pren volada hem creat unes webs amb informació detallada de la campanya i instruccions per als col·laboradors.
Si voleu col·laborar ara és el moment!.

La web de la campanya..
Ampliar


Lectures 433 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 2 GENER 2004. 00:00h

L'Associació Internacional de Voluntariat a la Franja de Ponent.

Aquest 30 de desembre s'ha dut a terme a l'Hotel d'Entitats de Barcelona una reunió de coordinació (en la fotografia) de l'Associació Internacional de Voluntariat a la Franja de Ponent amb la participació dels responsables de l'AIV, la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent i la Institució Cultural de la Franja de Ponent.
S'han acordat les primeres accions a escometre entre les quals destaca la ruta d'una exposició, una Trobada Internacional de Voluntariat que tindria lloc el curs vinent a la Franja i la participació en la campanya de subministrament de llibres pels xiquets i col·legis franjolins..
Ampliar


Lectures 408 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 2 GENER 2004. 00:00h

Llibres en català pels nostres xiquets.

El català encara no és llengua oficial a la Franja de Ponent. Quatre comarques no tenen reconegut el seu idioma i cultura i, pot ser, els més afectats són els xiquets ja que pateixen la discriminació més evident, car l'ensenyament és totalment en castellà.
Sols hi ha l'opció d'una o dues hores de català a la setmana, de manera optativa i no en tots els pobles. Però a més a més en la major part de biblioteques i escoles és extremadament difícil, quan no impossible, trobar recursos pedagògics, publicacions i llibres en català..
Ampliar


Lectures 495 lectures   Comentaris Cap comentari

DILLUNS, 22 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Franja a la Xarxa.

Els Amics en la primera trobada..
Ampliar


Lectures 492 lectures   Comentaris Cap comentari

DISSABTE, 20 DESEMBRE 2003. 00:00h

Sopar de la Comissió de la Dignitat.

La Comissió de la Dignitat va fer aquest 19 de desembre un sopar d'homenatge a un dels seus membres més actius, el professor Henry Ettinghausen. L'àpat va ésser al Via Fora! de la Farinera del Clot de Barcelona i hi van assistir els principals representants de l'entitat que treballa per recobrar els documents robats per les tropes franquistes al final de la guerra del 1936-39.
Hi van parlar l'escriptor Matthew Tree, el portaveu Toni Strubell i Ettinghausen mateix, i hi hagué un concert de Maria Teresa Garrigosa i, finalment, la calaceitana Aurora Fontoba que va acompanyar l'any passat a la Comissió a Salamanca per fer sonar el Cant dels Ocells a les portes de l'arxiu va interpretar al violí, en aquesta ocasió, La Muixeranga amb tots els assistents alçats..
Ampliar


Lectures 479 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 18 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Institució al Principat.

Desprès d'assistir una petita representació de quatre persones al sopar de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium Cultural aquest 12 de desembre a Granollers i tot seguit aquest 16 de desembre a la presentació de Mer-Cat junt amb els caps de l'OCB, ACPV i la CAL ara, membres de la Institució, assistiran avui 19 de desembre a Barcelona al sopar de la Comissió de la Dignitat en homenatge a Henry Ettinghausen.

Un homenatge molt merescut a un col·laborador assidu de la Comissió en la lluita pel retorn dels papers de Salamanca..
Ampliar


Lectures 539 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 16 DESEMBRE 2003. 00:00h

La Institució Cultural ja inclou tothom.

J. Montclús amb P. Fontoba a Calaceit..
Ampliar


Lectures 647 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 16 DESEMBRE 2003. 00:00h

Presentació de Mer-Cat.

Aquest 16 de desembre s'ha presentat Mer-Cat. L'acte s'ha fet a l'Auditori de PimecSefes a Barcelona.
Ha comptat amb la presència de Josep Lluís Carod-Rovira en nom de la Generalitat, d'en Vicent Partal, director de VilaWeb i dels caps de les quatre organitzacions culturals dels Països Catalans.
Del Principat en Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural i en Paulí Fontoba, coordinador de la Institució Cultural de la Franja de Ponent. Del País Valencià Eliseu Climent, secretari general d'Acció Cultural del País Valencià i de les Illes Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear..
Ampliar


Lectures 449 lectures   Comentaris Cap comentari

DIUMENGE, 14 DESEMBRE 2003. 00:00h

Constituïts els Amics de la Franja de Ponent

Una imatge de la reunió dels "Amics"..
Ampliar


Lectures 526 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 12 DESEMBRE 2003. 00:00h

De Lledó a Arenys i d'Arenys a Calaceit.

Per l'Acampallengua inaugurarem la segona planta..
Ampliar


Lectures 566 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2017 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta