franja de ponent

DILLUNS, 22 SETEMBRE 2008. 00:00h

Els simpatitzants de la Institució de la Franja ens demanen més eixides de descoberta.

La nostra paradeta de l'11 a Barcelona..
Ampliar


Lectures 7396 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 3 SETEMBRE 2008. 00:00h

Ens retrobem l'11 de setembre.

D'ençà que la Institució Cultural de la Franja de Ponent va fer que per primera vegada la Franja de Ponent s'incorporés als actes de la nostra Diada Nacional la participació de les nostres terres ja mai no s'ha aturat.
És una passa més que hem assolit des de la Institució cap el redreçament nacional i som contents de no abaixar el ritme. Com sabeu ja fa uns anys que trobem als nostres companys i companyes la nit del 10 al Fossar de les Moreres, l'11 al matí fent homenatge davant el monument a en Rafael Casanova, i per la tarda avançant en la manifestació pels carrers de Barcelona..
Ampliar


Lectures 6528 lectures   Comentaris Cap comentari

DIVENDRES, 29 AGOST 2008. 00:00h

1 de novembre a Areny de Noguera

Areny de Noguera
Aquest 26 d’agost la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent ha acollit l’anunci de la celebració el vinent 1 de novembre de la Nit de la Franja de Ponent.
En aquesta ocasió la vila que acollirà la nit cultural més prestigiosa i emblemàtica de la cultura catalana a la Franja de Ponent serà Areny de Noguera, a la Ribagorça, comarca septentrional que serà la protagonista per segona vegada en aquests nou anys d’història..
Ampliar


Lectures 1894 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 20 AGOST 2008. 00:00h

Ens veiem a Prada.

Coincidint amb la 40 edició de la Universitat Catalana d'Estiu bona part del consell directiu de la Institució Cultural de la Franja de Ponent es desplaça a la Catalunya del Nord. Com cada any alguns dels nostres companys participen com a professors en cursos, el fòrum obert o presentant diferents actes, a banda, és clar, del concert de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans el dissabte 23 d'agost on la nostra companya Aurora Fontoba amb el seu violí representarà a les nostres terres..
Ampliar


Lectures 1642 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 5 AGOST 2008. 00:00h

L'Expo de Saragossa palesa el menyspreu del Govern d'Aragó al català.

Jaume Borbon i Paulí Fontoba.
Ampliar


Lectures 1411 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 30 JULIOL 2008. 00:00h

Seminari de BioTurisme a Areny de Noguera

L’any 1997 Fraga i Mequinensa rebien les Primeres Jornades Ornitològiques Catalanes i, dins d’elles, el primer Seminari de Turisme Ornitològic. 10 anys més tard el turisme ornitològic ja és un fet.
Ara novament la Franja de Ponent torna a ser la seu pionera en una nova branca del BioTurisme, en aquest cas, el dedicat a la contemplació de les palometes o papallones. Experts d’arreu el país es donaran cita el 18 i 19 d’octubre a Areny de Noguera (La Ribagorça) per a tractar sobre la biologia d’aquests insectes però també sobre el seu aprofitament econòmic com a recurs turístic..
Ampliar


Lectures 1515 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 29 JULIOL 2008. 00:00h

La UCE de Natura: De la Franja a l’Alguer

Fent edafologia al Baix Cinca.
Ampliar


Lectures 1404 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 18 JUNY 2008. 00:00h

La UCE de Ponent creix.

La cinquena edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura començarà enguany a Andorra, el dia 3 de juliol, i aquesta és una de les grans novetats, la UCE de natura dels Països Catalans amplia les seues seus i enguany, a banda del gruix de cursos que es faran com sempre a l’Aiguabarreig, entre el Baix Cinca i el Segrià, s’afegeixen classes, conferències i altres activitats a la ciutat de Lleida i al Principat d’Andorra..
Ampliar


Lectures 1437 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 15 MAIG 2008. 00:00h

La Institució de la Franja lliura el Jaume I a Josep Maria Espinàs

Aquest 14 de maig una representació de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, encapçalada pel seu coordinador, en Paulí Fontoba i el seu secretari general Guillem Chacon, es va reunir amb l’escriptor Josep Maria Espinàs, autor entre d’altres dels llibres “A peu pel Matarranya” i “A peu per La Llitera”.
Tots plegats, reunits a Edicions La Campana, a Barcelona, van tractar la situació del català a les comarques franjolines i els canvis que s’han produït als nostres pobles d’ençà que Espinàs els va recórrer a peu..
Ampliar


Lectures 1361 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 13 MAIG 2008. 00:00h

Una tarda amb en Josep Maria Espinàs

Josep Maria Espinàs va ser guardonat el passat 3 de novembre a El Campell (La Llitera) amb l’estatueta del muricec, el Premi Jaume I de la Franja de Ponent, en la seua VIII edició. Dissortadament en Josep Maria no ens va poder acompanyar aquella nit, però ens va fer arribar les seues emotives i encoratjadores paraules.
Ara, una representació del món de la cultura i l’activisme cultural a les nostres comarques es trobarà amb en Josep Maria Espinàs demà dimecres a Barcelona..
Ampliar


Lectures 1403 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2023 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta