franja de ponent

DIMECRES, 2 MAIG 2012. 20:00h

Campanya "Per Sant Jordi, Enllaça't pel Català"

Lectura per sant Jordi
Lectura per sant Jordi

A la fotografia feta a la Plaça de l'Ajuntament de Calaceit el 23 d'abril d'enguany, diada de sant Jordi, podem veure en Paulí Fontoba, regidor de Cultura, recitant poemes en català d'en Desideri Lombarte, el poeta de Pena-roja de Tastavins, dins l'acció promoguda pel Consell Comarcal de Matarranya.
Tot seguit, el mateix Paulí Fontoba, a títol personal i com a coordinador de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, llegí el Manifest de la Campanya "Per Sant Jordi Enllaça't pel Català" promoguda pel Sindicat d'Ensenyants de les Balears, STEI, per l'Obra Cultural Balear i d'altres associacions de les illes Balears i Pitiüses, manifest que seria llegit en un munt d'indrets de les terres de parla catalana. El públic present a l'acte aplaudí fortament aquesta lectura.
.
Ampliar


Lectures 7110 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 2 MAIG 2012. 19:15h

La Institució Cultural de la Franja de Ponent de nou a la palestra

Xadica
Xadica

El dissabte 14 d'abril del 2012, dia del 81è aniversari de la proclamació per en Francesc Macià de la IV República Catalana, el president i el coordinador de la Institució Cultural de la Franja de Ponent [ICFP], en Jaume Borbón (regidor i ex alcalde de Mequinensa) i en Paulí Fontoba (tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Calaceit) respectivament per una banda, i per l'altra en Joan Camp, en nom i representació de l'Associació Xarxa Digital Catalana [Xadica], es van trobar en un esmorzar de treball al Restaurant La Pubilla, a Gràcia (Barcelona, Plaça de la Llibertat, 23).
El més important dels acords fou que Xadica allotjarà el domini franjadeponent.cat i mantindrà el Web de la ICFP, havent aconseguit també, i ja des de l'abril del 2011, servar la base de dades de notícies i imatges de la Institució i també el domini franjadeponet.cat (que és l'actual de la ICFP) evitant es perdi com ja havia passat amb "franjadeponent.net", l'antic domini.
Aquesta col·laboració de Xadica s'inscriu del tot en els objectius de dita associació i, a més a més, Xadica ha dotat a la ICFP d'una interfície que en facilita l'actualització de la pàgina principal a mesura que es generin noves notícies des de (o sobre) la Franja de Ponent i la ICFP.
.
Ampliar


Lectures 7267 lectures   Comentaris Cap comentari

DILLUNS, 2 NOVEMBRE 2009. 00:00h

28 de novembre: X Nit de la Franja de Ponent.

La Franja de Ponent celebrarà la seua Nit de la Cultura amb un caire més reivindicatiu que mai. Això es deu a l'amenaça de la "Llei de Llengües" que s'està proposant a l'Aragó, els intents hispanoaragonesos de diferenciar el català de les nostres comarques amb un nom diferent al de la resta del català i, encara, la persistència de voler endur-se les nostres obres d'art a l'Aragó, on mai no van ser.

Per tot això la Institució Cultural de la Franja de Ponent prepara una jornada de reivindicació de la nostra cultura catalana palesant, alhora, que, per a la Franja septentrional Lleida és la nostra capital històrica i natural.

El dia 28 doncs estarà carregat d'actes des del matí fins al Sopar dels Premis Jaume I, que arriben ja a la seua desena edició.

El Museu de Lleida serà un dels grans protagonistes i en ell es celebraran els actes centrals de la tarda.

Els que volgueu assistir ja us podeu inscriure. Ara, més que mai, us necessitem a tots/es!.
Tots els detalls i programa..
Ampliar


Lectures 6760 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 22 GENER 2009. 00:00h

El mequinensà Josep Nicolau exposa a l'IEI

L'obra del pintor mequinensà Josep Nicolau es pot visitar fins el vinent 8 de febrer a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Catalans. L'exposició, que porta per nom "Terra Emergent" s'endinsa en la temàtica habitual de Nicolau, la preocupació per la degradació ambiental de la Terra i el trencament dels vincles entre l'home i el seu medi.

.
Ampliar


Lectures 6882 lectures   Comentaris Cap comentari

DIUMENGE, 2 NOVEMBRE 2008. 00:00h

La llei de llengües d'Aragó centra l'atenció en la IX Nit de la Franja de Ponent.

Aquest diumenge 2 de novembre han acabat a Areny de Noguera (La Ribagorça) els actes a l'entorn de la novena Nit de la Franja de Ponent. Ja abans de cloure però haureu vist que les nostres ràdios, premsa escrita i TV3 se n'han fet ampli ressò de l'esdeveniment.
Tot el programa, des de divendres, s'ha portat a terme segons el previst, tot i que el cor ha estat en aquest dissabte amb activitats que han gaudit d'una nombrosa participació, tot començant per la visita a la vila d'Areny de la ma del nostre company Ramon Tremosa, les conferències d'en Jordi Solé i Camardons, Ramon Cuéllar i Miquel Català per la tarda a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Areny i, particularment, l'espectacular recital en el tercer encontre de poetes de la Franja de Ponent que aplegà deu poetes i el cantautor Xavier Baró..
Ampliar


Lectures 6768 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 22 OCTUBRE 2008. 00:00h

Els poetes es retroben a la Franja de Ponent.

D’ençà la primera experiència el novembre de 2003 a Nonasp (Matarranya) en la que, juntament amb l’Àgora Literària de Ponent, es va fer la primera trobada i recital de poetes a la Franja de Ponent la convocatòria de poetes “Enfranja’t!” sempre ha gaudit de molt èxit.

Ara, aquest 1 de novembre i en el marc de la Nit de la Franja de Ponent, les nostres terres es tornen a omplir de poesia amb el recital que faran a Areny de Noguera, a La Ribagorça, a partir de les 7 de la vesprada, els poetes Andriy Antonovskiy, Amat Baró, Xavier Baró, Meritxell Cucurella-Jorba, Francesc Gelonch, Catalina Girona, Carles Hac Mor, Miquel Àngel Marín, Jordi Prenafeta, Víctor Verdú i Ester Xargay..
Ampliar


Lectures 6625 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMECRES, 22 OCTUBRE 2008. 00:00h

Arriba la IX Nit de Gala de la Cultura Catalana a la Franja de Ponent

Josep Bargalló, rebrà el guardó de la Franja de Ponent com a director de l'Institut Ramon Llull.
Ampliar


Lectures 6488 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 16 OCTUBRE 2008. 00:00h

Tardor de cinema en català a la Franja de Ponent.

El programa de Mequinensa .
Ampliar


Lectures 6671 lectures   Comentaris Cap comentari

DIMARTS, 14 OCTUBRE 2008. 00:00h

La Franja de Ponent acull el Primer Congrés de Turisme de Papallones.

Aquest cap de setmana, 18 i 19 d’octubre, es realitza a el primer congrés dedicat al turisme de papallones. Es tracta del Seminari “Papallones: Estudi, Conservació i Recurs Turístic” i es celebrarà a la Franja de Ponent, en concret a Areny de Noguera, i tot seguit a Tremp, al Pallars Jussà.
És organitzat per la Institució Catalana d’Història Natural, l’Oficina Catalana de Bioturisme i la Institució Cultural de la Franja de Ponent..
Ampliar


Lectures 7412 lectures   Comentaris Cap comentari

DIJOUS, 25 SETEMBRE 2008. 00:00h

La Franja de Ponent participa en la Setmana de la Custòdia del Territori.

El que es vol aconseguir amb la setmana de la custòdia és difondre a la ciutadania la filosofia de gestió sostenible del territori que vol generar la responsabilitat de propietaris i usuaris en la conservació i el bon ús de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.
La primera edició de la Setmana de la Custòdia es va celebrar la tardor de 2004 i va englobar un total de 29 activitats a Catalunya i les Illes Balears. La 2a Setmana i+ de la custòdia del territori es va realitzar la tardor de 2006 arreu de Catalunya amb el doble d’actes, 62 concretament i aquest fet ha garantit la seva consolidació..
Ampliar


Lectures 6273 lectures   Comentaris Cap comentari

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.
© franadeponent.cat, 2023 | salutacions | crèdits | avís legal | contacta